Cuple on syntynyt ystävyyden ja intohimon ympärille: me olemme liekeissä anestesiasta ja toivomme, että se välittyy tavastamme opettaa ja tehdä.

Nautimme siitä, kun pystymme tarjoamaan klinikalle tai työyhteisölle käytännönläheisen ja räätälöidyn koulutuksen, joka tuo konkreettisia työkaluja päivittäiseen työhön.

Innostu kanssamme anestesiasta ❤

 

 

 

 

 

 

 

ELT Ira Kallio-Kujala

Ira valmistui eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopistosta 2012, jonka jälkeen hän on työskennellyt erikokoisilla pieneläinklinikoilla eläinlääkärinä, vastuueläinlääkärinä ja klinikan johtajana. Klinikan pyörittäminen ja siihen liittyvät taloudelliset aspektit ovat tulleet kliinisen työn lisäksi tutuksi. Ira väitteli eläinlääketieteen tohtoriksi 2021 aiheenaan medetomidiinin sekä vatinoksaanin lihaksensisäinen yhteiskäyttö koirilla, niiden vaikutukset lääkkeiden imeytymiseen ja jakautumiseen elimistössä. 

Vuonna 2018 Ira suoritti anestesia-internshipin Yliopistollisessa Eläinsairaalassa ja  työskentelee anestesia-eläinlääkärinä Yliopistollisessa Eläinsairaalassa. Ira työskentelee osana Yliopistollisen eläinsairaalan anestesiatiimiä. Erityisenä ammatillisena mielenkiinnon kohteita Iralla ovat erilaiset puudutustekniikat sekä α2-agonistien käyttö.

Iran ollessa vauhdissa nauru raikaa. Ira on luennoinut aktiivisemmin vuodesta 2015 lähtien Eläinlääketieteellisessä sekä farmasian tiedekunnassa, klinikoilla, Evidensian sekä Zoetiksen koulutustilaisuuksissa sekä pieneläinhoitajapäivillä. Kliinisestä opettamisesta kokemusta Ira on saanut työssään Yliopistollisella Eläinsairaalalla. Ira on suorittanut yliopistopedagogisia opintoja, joista on saanut työkaluja erilaisten opetustekniikoiden käyttöön.

Ira toimii Eläinlääkäriliitossa hallituksen, valtuuskunnan ja yksityissektorin edustajana sekä hallituksen edustajana liiton opiskelijavaliokunnassa. Vapaa-ajalla Ira käy keikoilla, katselee omituisia elokuvia ja joogaa. Iralla on kaksi ragdoll-kissaa, Antti ja Raimo sekä Pohjoisruotsin kylmäverinen Lille Lucas.

KLEH, EAT Anestesia Sami Nyfors

Sami on työskennellyt klinikkaeläintenhoitajana vuodesta 2010.  Aluksi Sami työskenteli yksityisellä vastaanotolla, jossa pienemmän klinikan arki ja erityispiirteet tulivat hyvin tutuksi. 2017 Sami siirtyi työskentelemään Yliopistolliseen Eläinsairaalaan, jossa hän työskentelee tällä hetkellä pääosin kirurgian osastolla. Sami toimii sairaalalla myös ortopedian osaston vastuuhoitajana. 

Samin erityiskiinnostuksen aiheita ovat anestesia ja ortopedia. Tämän lisäksi Samia kiinnostaa kovasti eksoottisten eläinten anestesioiden erityispiirteet ja kaikenlainen monitorien ja teknisten laitteiden kanssa pelaaminen. Tekninen ymmärrys ja selkeä opetustapa ovatkin Samin isoimpia vahvuuksia: hän pystyy avaamaan isojakin kokonaisuuksia ymmärrettävään muotoon sekä kääntämään teknisenkin jargonin arkipäiväisempään kieliasuun. 

Sami on suorittanut klinikkaeläintenhoitajille suunnatun erikoisammattitutkinnon anestesiasta sekä osallistunut team coaching koulutuksiin, joissa pyritään kehittämään työyhteisöä sekä sen vuorovaikutusta hyödyntäen yhteisön sisäisiä voimavaroja sekä erilaisuutta. Lisäksi Sami osallistuu johtamisopintoihin Helsingin avoimessa Yliopistossa. Opetuskokemusta Samille on kertynyt runsaasti käytännön työstä Yliopistollisessa Eläinsairaalassa sekä luennointikokemusta monilla erikokoisilla klinikoilla ympäri suomea, sekä mm. Zoetiksen sekä Steripolarin koulutustilaisuuksissa. 

Vapaa-ajallaan Sami moottoripyöräilee, treenaa ja purjehtii. Sami harrastaa aktiivisesti myös toiminnallista ammuntaa mm. SRA sekä IPSC. Kotoa Samilta löytyy minipossu Höpö sekä bichon friset Papu ja Tipi.

Samin ammuntaharrastusta pääsee seuraamaan myös TikTokissa @saminyfors